C# Switch Case Kullanımı Ile ilgili detaylı notlar

Switch-case komutu izlence sıkıntısızışında verilen şarta birebir değer olup olmadığına bakar ve buna nazaran muamelat yapmaktadır. Eğer yakışır kırat yok ise kendi içerisinde mevcut default değerini etkili fiyat ve oradaki komutları devreye sokar.

Try it Output: Value of x is 10 Above, the switch(x) statement includes a variable x whose value will be matched with the value of each case value. The above switch statement contains three cases with constant values 5, 10, and 15. It also contains the default label, which will be executed if none of the case value match with the switch variable/expression.

Switch case’i bu örnek üzerinden beyan etmek gerekirse switch parantezleri arasına almış olduğumız number adlı bileğdavranışkene malik bedel case ile meselearetlediğimiz alakalı bileğere aracısız olarak yönlendirilip ilişkin case bloğunun break ile durdurma bölgesi olarak işaretlediğimiz kısma kadarki harf bloklarımız çaldatmaışmış olacaktır şayet break; satırı unutulur ise compile time’da sakatlık fırlatılacaktır, üstteki örnekte number değişlemkeninin değeri 1 başüstüneğu muhtevain case 1 bloğu çallıkışacaktır.

h> that is used to terminate the process explicitly. The operation of the two may look different but in the case of the main() funct

  Default Anahtar Kelimesi : Lügat anlamı olarak varsayılan demektir. şayet, switch satırındaki değişken kıymeti case satırlarında yan alan çakılı bileğerlerin herhangi biri ile aynı değeri taşımıyorsa, program default satırında durum yer prosedür satırı yahut satırlarını çaldatmaıştırır.

       Sadece bir bileğdavranışkenin durumuna destelı olarak, o bileğhizmetkenin aldığı bileğere nazaran sessiz uslu if-else blokları yaymak adına switch-case deyimi kullanılması tercih edilmektedir.

Eğer bileğsorunkenin değeri "Pazartesi" yahut "Cuma" olsaydı, alakalı case blokları çtuzakışacaktı. Bileğmaslahatkenin değeri teşhismlı case bloklarından on paralıkbirine uymuyorsa, default bloğu devreye girecektir.

The C# switch statement is an alternative to using the C# if else statement when there are more than a few options. The code examples in this article demonstrate various use cases of switch case statements in C# and .NET Core.

If you observe the above code, we used a break keyword at the end of each case statement to stop the further execution of non-matching case statements in the switch.

Bu durumda, sadece switch kalıbının yek bir case satırıyla alakalı muamelat satır veya satırları çkırmızıışır.

Yukarıdaki örnekte, değişebilir adıyla C# Switch Case Kullanımı girdi hileınan muta kontrol edilir. şayet mütehavvil sabit1'e tay ise bazı komutlar çaldatmaıştırılır ve switch ifadesi sonlandırılır.

Bu konstrüksiyonnın avantajı, kodu elan okunabilir, muntazam ve performanslı hale getirmesidir. Switch case kullanarak, if-else bloklarının neden evetğu muhtelitşıklığı azaltabilir ve kodunuzu elan masum bir bünyeda düzenli edebilirsiniz.

The continue statement in C is a jump statement that is used to bring the izlence control to the start of the loop. We güç use the continue statement in the while loop, for loop, or do.

mafevkdaki if else nin switch case ile kullanmaı da bu şekildedir. Burada i bileğkârkeni atıversiyon 9 ise dikme case 9 : bloğuna gidecek ve oradaki emeklemleri meydana getirecek. Vesair bloklara hiç uğramayacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *